Sign in with your NHL account:
  • Submit
  • Or
  • Sign in with Google
 

Kings Playoff Quiz – 2013

Hockey I.Q by Bob Borgen

Sunday, 05.19.2013 / 1:12 PM / Los Angeles Kings | News
xxxxx
X
Share with your Friends


Kings Playoff Quiz \u2013 2013

1. Who won the Conn Smythe Trophy when the Kings won the Stanley Cup last year?

A. Dustin Brown

B. Anze Kopitar

C. Jonathan Quick

2. Who holds the Kings record for most goals (6) by a rookie in one playoff year?

A. Daryl Evans

B. Chris Kontos

C. Warren Rychel

3. Who scored the winning goal in the "Stunner at STAPLES" against Detroit in 2001?

A. Eric Belanger

B. Adam Deadmarsh

C. Ian Laperriere

4. Which former King holds the NHL's playoff record for fastest goal from the start of a game (6 seconds)?

A. Gene Carr

B. Neil Komadoski

C. Don Kozak

5. Which former King shares the Stanley Cup record for most goals (19) in one playoff year?

A. Wayne Gretzky

B. Jari Kurri

C. Bernie Nicholls

6. Who scored the longest overtime goal (at 26:31 of OT) in Kings playoff history?

A. Tony Granato

B. Mike Krushelnyski

C. Gary Shuchuk

7. Who has the most career playoff goals of any Kings defenseman?

A. Rob Blake

B. Steve Duchesne

C. Larry Murphy

8. Which former King was the first player in NHL history to score playoff hat tricks with two different teams?

A. Butch Goring

B. Wayne Gretzky

C. John Tonelli

9. Who was the first King to score a "Gordie Howe Hat Trick" in the playoffs?

A. Marcel Dionne

B. Tony Granato

C. Dave Taylor

10. Who was (in 1993) the first defenseman in Kings history to score a short-handed goal in the playoffs?

A. Rob Blake

B. Daryl Sydor

C. Alexei Zhitnik

Answers:

1-C, 2-C, 3-A, 4-C, 5-B, 6-C, 7-B, 8-A, 9-A, 10-A.

Copyright © 2013 by Bob Borgen