Test Your Knowledge Kings Fans

Thursday, 09.20.2012 / 2:02 PM / Los Angeles Kings | News
LAKings.com
X
Share with your Friends


Test Your Knowledge Kings Fans
Kings fans, this is your chance to test your knowledge.  How big of Kings fan are you REALLY?

Note: these questions are based on the regular season only

Good luck!

1) Which Kings team finished with a franchise record 105 points?
A)    2009-10
B)    1990-91
C)    1974-75
D)    1988-89

2) Which opponent have the Kings played more than any other team?
A) Vancouver
B) Calgary
C) Edmonton
D) San Jose

3) Which Kings head coach reached 100 wins the fastest?
A) Terry Murray
B) Barry Melrose
C) Bob Pulford
D) Andy Murray

4) Which of the following Kings are NOT in the franchise’s Top 10 scoring?
A) Bernie Nicholls
B) Rob Blake
C) Mike Murphy
D) Bob Berry

5) Bernie Nicholls holds the Kings record for most goals in a season.  How many did he score?
A) 60
B) 65
C) 70
D) 75

6) Which Kings goaltender posted the first shutout in franchise history?
A) Wayne Rutledge
B) Terry Sawchuk
C) Gary Edwards
D) Rogie Vachon

7) What is the Kings longest winning streak?
A) 7
B) 8
C) 9
D) 10

8) The Kings have the most shootout wins vs. which opponent?
A) Anaheim
B) Dallas
C) Phoenix
D) San Jose

9) What is the Kings record for goals scored in one game?
A) 9
B) 10
C) 11
D) 12

10) All of the following players debuted with the Kings as teenagers except…
A) Aki Berg
B) Rob Blake
C) Jimmy Carson
D) Larry Murphy

11) All of the following players were a Kings captain except…
A) Dave Taylor
B) Mattias Norstrom
C) Marcel Dionne
D) Terry Harper

12) Who is the only player to win the Norris Trophy as a King?
A) Rob Blake
B) Larry Murphy
C) Steve Duchesne
D) Larry Robinson

13) All of these players had jersey numbers in the 90s except…
A) Jeremy Roenick
B) Ryan Smyth
C) Rick Tocchet
D) Martin Straka

14) Who was the first King to have his jersey retired?
A) Marcel Dionne
B) Luc Robitaille
C) Rogie Vachon
D) Wayne Gretzky

15) Who was the first-ever Kings head coach?
A) Bob Pulford
B) Bob Berry
C) Red Kelly
D) Larry Regan















 Answers:
1: C
2: A
3: A
4: D
5: C
6: A
7: C
8: A
9: D
10: B
11: C
12: A
13: D
14: C
15: C