Sign in with your NHL account:
  • Submit
  • Or
  • Sign in with Google
 

THANK YOU FOR BEING A FAN: 2006-07 KINGS TRIVIA

Saturday, 04.07.2007 / 12:06 AM / Features
LA Kings.com
X
Share with your Friends


THANK YOU FOR BEING A FAN: 2006-07 KINGS TRIVIA
Thank you for being a fan.

But now, LAKings.com is curious, how well do you know your Los Angeles Kings? Here is your chance to find out. Answer all 10 questions below correctly and you will be entered into a drawing to win an autographed hockey stick from the Kings leading scorer in 2006-07, Michael Cammalleri.

The registration for Kings Trivia 2006-07 is now closed!

Of the many fan entries that LAKings.com reccieved, David Fuentes of Ventura, Calif. was selected as the triva winner. Enjoy the Cammalleri stick David and thanks to everyone for entering.

2006-07 Kings Trivia:

1) In 2006-07, Michael Cammalleri (34) and Alexander Frolov (35) became the first pair of Kings teammates to score more than 30 goals in the same season since 2000-01. Who were the last players to do it?

a) Zigmund Palffy and Luc Robitaille
b) Luc Robitaille and Alexander Frolov
c) Alexander Frolov and Luc Robitaille
d) Zigmund Palffy and Bryan Smolinski

ANSWER: a) The last pair of Kings teammates to score 30 plus goals in one season is 2000-01, with Zigmund Palffy (38) and Luc Robitaille (37).

2) How many Kings scored their first career NHL goal in 2006-07?
a) Six
b) Five
c) Seven
d) Nine

ANSWER: c) Seven. Anze Kopitar, Patrick O’Sullivan, Mike Weaver, Raitis Ivanans, Konstantin Pushkarev, John Zeiler and Noah Clarke all scored their first career NHL goals in 2006-07.

3) Which two Kings scored goals in Overtime this season?
a) Michael Cammalleri and Alexander Frolov
b) Michael Cammaelleri and Anze Kopitar
c) Anze Kopitar and Lubomir Visnovsky
d) Alexander Frolov and Anze Kopitar

ANSWER: a) Michael Cammalleri scored in OT on March 1 vs. Anaheim and Alexander Frolov scored on Jan. 26 at Vancouver.

4) Who had the most assists at STAPLES Center in 2006-07?
a) Lubomir Visnovsky
b) Anze Kopitar
c) Michael Cammalleri
d) Alexander Frolov

ANSWER: a) Lubomir Visnovsky (23)

5) Who had the most goals on the road this season?
a) Lubomir Visnovsky
b) Anze Kopitar
c) Michael Cammalleri
d) Alexander Frolov

ANSWER: d) Alexander Frolov (17)

6) Who scored the most shorthanded goals this season?
a) Lubomir Visnovsky
b) Anze Kopitar
c) Michael Cammalleri
d) Alexander Frolov

ANSWER: b) Anze Kopitar (2)

7) Who had the best plus/minus on the team this year?
a) Derek Armstrong.
b) Rob Blake
c) Lubomir Visnovsky
d) Michael Cammalleri

ANSWER: a) Derek Armstrong (+13).

8) Luc Robitaille had his number retired this season on Jan. 20, 2007. What are the names of the other Kings to have their numbers retired?
a) Rogie Vachon, Marcel Dionne, Dave Taylor and Wayne Gretzky.
b) Bernie Nichols, Marcel Dionne, Dave Taylor and Wayne Gretzky.
c) Rogie Vachon, Bernie Nichols, Dave Taylor and Wayne Gretzky.
d) Rogie Vachon, Marcel Dionne, Bernie Nichols and Wayne Gretzky.

ANSWER: a) Rogie Vachon, Marcel Dionne, Dave Taylor and Wayne Gretzky

9) Which defenseman had the most power-play goals in 2006-07?
a) Rob Blake
b) Lubomir Visnovsky

ANSWER: a) Rob Blake (11)

10) Who led the Kings in Shutouts?
a) Matheiu Garon
b) Dan Cloutier
c) Sean Burke
d) Barry Brust

ANSWER: a) Matheiu Garon (2).